Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Vi njuter VARJE dag på terrassen – Me gusta mi terrazza!

6 år har vi bott i vårt hus i vackra Mijas, Sierrezuela. Inte visste jag väl då att det var ett av de mest populära villaområden utanför Fuengirola. Ärligt talat visste jag väldigt lite om Fuengirola och Mijas, vi har tidigare år bott i Nueva Andalucía, San Pedro och Cabopino, så detta var nya områden för oss. Men då vi bestämt oss för att göra det enkelt för våra barn att fortsätta studera i Sverige om de vill så valde vi den svenska linjen och barnen fick gå på Svenska skolan i Fuengirola och då var det lättare att bo nära skolan, för alla inblandade.

Vårt hus är byggt, som det mesta runt omkring här, på 80 talet och allt var original…….Blått och brunt porslin på allt i badrummet, diarré färgat golv i hela huset, tunga mörka gardiner som skymde utsikten genom de små fönsterna – allt för att hålla ljus och värme borta. Min man var inte här när jag var på visning och var mycket tveksam till ett renoveringsprojekt och även våra tre barn – ” Men mamma varför ska du alltid köpa så gammalt och fullt”………..Ja det kan man ju undra. Men nu så tror jag alla är supernöjda och vi njuter VARJE dag på terrassen – Me gusta mi terrazza!

Så vad jag vill säga är att förringa inte uteplatsen och var inte rädd för att renovera. De äldre bostäderna är oftast på det bästa läget, nära havet eller med underbar utsikt, dock kanske inte av den kvalitet vi är vana vid från Sverige. Men under mina år här kan jag nu rekommendera duktiga och framför allt pålitliga hantverkare, både spanjorer och svenskar, för de som önskar ROT avdrag, vilket ju är fantastiskt att man kan få för sin bostad här.

Homenetspain är din förlängda arm här på Costa del sol, genom hela processen, före, under och även efter om det med behövs!

Så hör av dig om du vill ha hjälp att förverkliga din dröm om en bostad här på Costa del Sol från Nerja till Estepona!

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *