Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Alla bloginlägg

resa med hund till Spanien

Resa till Spanien med Hund: En Guide för Flygresan

Att resa till Spanien med hund kan vara en utmaning, men med rätt förberedelser och kunskap om flygbolagens regler, kan du smidigt ta med din hund på din spanska äventyr. Här är vad du behöver veta när du planerar att flyga till Spanien med din hund, med fokus på riktlinjer från SAS och Norwegian.

SAS: Att resa till Spanien med hund

Om du väljer SAS för din resa till Spanien, bör du vara medveten om deras specifika krav. Först och främst, husdjurstransport med SAS kräver en extra avgift och måste läggas till i din bokning. Det är viktigt att skicka in din förfrågan i god tid, helst 24 timmar före avgången. SAS har infört restriktioner för vissa hundraser, och det är viktigt att dubbelkolla dessa, särskilt om du reser efter 1 januari 2024. Valpar under åtta veckor, eller de som fortfarande ammas, accepteras inte. Glöm inte att se över de nödvändiga dokumenten och vaccinationerna som krävs för din hunds inresa till Spanien.

resa med hund till Spanien

Norwegian: Bekvämt och Tryggt för Din Fyrbenta Vän

Norwegian erbjuder också möjligheten att ta med hundar på flygningar inom Schengen och EU. Deras regler tillåter upp till två husdjur i kabinen per flyg, vilket är idealiskt för mindre hundraser. När du bokar din biljett, kom ihåg att lägga till ditt husdjur och se till att göra detta i god tid då utrymmet är begränsat. Priset för att transportera ett husdjur i lastutrymmet med Norwegian är ungefär 990 SEK enkel väg. Prioritering vid incheckningen gör processen smidigare, och att känna till Norwegian’s regler förbereder dig för en trygg resa med din hund till Spanien.

Slutsats

Oavsett om du väljer SAS eller Norwegian, är det viktigt att planera i förväg och vara väl förberedd. Kontrollera alltid de senaste reglerna och riktlinjerna för husdjurstransport med det valda flygbolaget och se till att ditt husdjur uppfyller alla hälsokrav och dokumentation som krävs för inresa till Spanien. Med dessa förberedelser kan du och din hund njuta av en bekymmersfri flygresa till ert spanska äventyr.

Storleken på hundbur eller väska som krävs när du flyger med hund varierar beroende på flygbolaget och om hunden ska resa i kabinen eller i lastutrymmet. Generellt gäller följande riktlinjer:

 1. För Kabinen: Om din hund ska resa i kabinen, bör buren eller väskan ofta passa under sätet framför dig. De exakta måtten kan variera, men en vanlig storleksgräns är ungefär 40 cm x 25 cm x 23 cm (längd x bredd x höjd). Väskan eller buren bör vara säker, välventilerad och tillräckligt stor för att din hund ska kunna stå upp, vända sig och ligga ner bekvämt.
 2. För Lastutrymmet: För hundar som reser i lastutrymmet är kraven ofta mer omfattande. Burstorleken måste motsvara hundens storlek, med tillräckligt med utrymme för att stå, vända sig och ligga ner. De Internationella Flygtransportförbundet (IATA) har specifika riktlinjer för detta. Som en allmän regel ska det finnas en marginal på minst 5-10 cm ovanför hundens huvud när den står i normal position, och burarna bör vara gjorda av hållbara material.
 3. Material och Konstruktion: För både kabinen och lastutrymmet bör buren vara gjord av hållbara material som hård plast, metall eller trä. Den bör ha en säker låsmekanism och en slitstark, vattentät botten.
 4. Etiketter och Identifiering: Buren bör vara tydligt etiketterad med ditt namn, kontaktinformation, och eventuellt en ”Levande djur”-etikett. Det är även bra att ha ditt husdjurs namn och eventuell viktig hälsorelaterad information synlig.
 5. Flygbolagsspecifika Regler: Det är viktigt att kolla med det specifika flygbolaget du ska resa med för att få detaljerade mått och materialkrav, eftersom dessa kan variera avsevärt. Vissa flygbolag har specifika godkända modeller eller kräver särskilda säkerhetsfunktioner på buren.
 6. Internationella Resor: För internationella resor kan det finnas ytterligare bestämmelser att följa, baserat på destinationens krav.

Innan du bokar din resa, se till att kontrollera det aktuella flygbolagets riktlinjer och följa dessa noggrant för att säkerställa en smidig resa för både dig och din hund.

Här nedanför kan du hitta en godkänd hundbur i olika storlekar till din hund med snabb leverans från Amazon.

svensk iptv i spanien

Svensk IPTV i Spanien

Svensk IPTV I Spanien: Kristallklar Streaming För Svenskar Utomlands!

Flytten till soliga Spanien innebär inte att man behöver sakna sitt älskade svenska TV-innehåll. Tack vare teknikens framsteg kan svenska expats nu njuta av Svensk IPTV Utomlands– en tjänst som kombinerar hemtrevnad med högkvalitativ streaming.

Svensk iptv i Spanien

Högupplöst Innehåll på Dina Villkor: Med ProStreamit får du tillgång till över 11,000 kanaler, allt i HD och 4K-upplösning. Och ja, det inkluderar ditt favorita svenska innehåll! Med ett bibliotek på 36,000+ filmer och TV-program är underhållningen aldrig långt borta.

Flera Skärmar, Ingen Väntan: ProStreamit´s IPTV lösning tillåter streaming på upp till 4 enheter samtidigt. Så hela familjen kan njuta av sina favoritprogram, oavsett var de befinner sig i huset.

Snabb Start, Problemfri Användning: Bekymrad över komplicerade installationsprocesser? Oroa dig inte! Med ProStreamit är auto-aktiveringen snabb och smidig. Alla nödvändiga uppgifter skickas direkt till din e-post och finns även på din klient sida.

Kompatibilitet Utan Gränser: Oavsett om du använder en smart TV, Android, Apple-enhet, dator, Firestick eller Magbox, stöder Svensk IPTV i Spanien dem alla. Enkel anslutning, oavsett enhet.

Svensk IPTV i Spanien – Nästa Steg i Hemunderhållning: Inom 5 minuter kan du dyka in i bästa svenska TV-innehållet, mitt i hjärtat av Spanien.

Om du bor i Spanien och längtar efter ditt svenska TV-innehåll, är ”Svensk IPTV i Spanien” lösningen för dig. En perfekt fusion av hemtrevnad och högkvalitativ streaming, redo för dig att utforska. Genom denna länk kan du även se vilka kanaler som ingår i ProStreamit´s Iptv paket, förutom Svenska kanaler så finns det även Spanska, Tyska, Franska och många andra!

Välkommen till framtiden för svensk TV i utlandet! 🌟📺

Flodvandring i andalucien

Flodvandring i Andalucien

FLODVANDRING i Andalucien

Naturen i Andalusien är vacker året om och bjuder på höga ståtliga berg till djupa hav och allt där i mellan. Det är ett fantastiskt resmål för friluftsliv och utomhusaktiviteter och det finns mängder av fina vandringsleder att välja mellan. Under sommarhalvåret i Spanien är det givetvis mycket varmt och soligt, men om man känner för att komma ut i det fria kan vi verkligen rekommendera att flodvandra, som både är uppfriskande av det kalla flodvattnet och samtidigt en spännande aktivitet.

Norr om den härliga kuststaden San Pedro de Alcántara finner du den trevliga lilla bergsbyn Benahavís och floden Río Guadalmina, som är ett dolt litet paradis för den som vill prova på ett “djungeläventyr”. Det tar ca 2 h att ta sig igenom vandringsleden och beroende på när på året man åker dit är det olika mycket mängd vatten, man får därför vara beredd på att simma vissa kortare sträckor. Det innefattar även på några ställen lite enklare klättring för att ta sig över stenar som finns längs med floden. Det man behöver är badkläder, vattenflaska och ett par vattentåliga skor på fötterna. Detta är en perfekt upplevelse för hela familjen och intressant för att se bergsutformningarna på nära håll. För den som vill går det även att hoppa från klippor längs med passagen.

Förslagsvis parkerar man strax innan och går uppåt längs med bilvägen, för att ta sig upp till starten av rutten. Då vandrar man hela tiden neråt och slipper på så sätt vandra hela vägen i uppförsbacke! För den som vill ha lite extra utmaning kan man givetvis börja nerifrån också. Det är en härlig upplevese som man inte bör missa!

Vill man inte flodvandra finns det även fina vandringsleder i Benahavis att upptäcka. Eller varför inte kombinera både och.

Inga planer under semestern? Förläng sommaren och åk till Solkusten och njut av sol, bad och vacker natur. Söker du semesterbostad här eller har tankar på att flytta ner så hjälper vi dig gärna på vägen. Tveka inte på att kontakta HomenetSpain, vi finns med Dig genom hela processen!

Biluthyrning i Fuengirola

Biluthyrning i Fuengirola

Biluthyrning i Fuengirola och generellt på Costa del Sol har blivit allt mer en utmaning efter pandemin. Majoriteten av hyrbilsföretagen är fullbokade eller tar ockerpriser enligt mig själv. Hyrbil kan ibland kosta mer än vad man betalar för självaste boendet när man är nere en vecka.

Efter att ha besökt Sverige och undersökt olika hyrbilsalternativ så testade jag vid 2 tillfällen att hyra bil genom Gomore.se och det var så smidigt. Gomore (heter Amovens internationellt) är som ett Airbnb fast för bilar, där du kan hyra ut din bil helt lagligt och fullt försäkrat. Jag verifierade mig med Bank-Id och inom loppet av ett par minuter så kunde jag boka den hyrbil som var mig närmast, när jag fullföljde bokningen så fick jag en adress där jag kunde komma och hämta bilen på utsatt tid. Vissa erbjuder även att komma med bilen till dig.
När jag väl hämtade bilen så dokumenterade vi eventuella skador, och gjorde en kort video av bilen som vi lade upp i appen, sedan var det bara att köra därifrån (tog 5 minuter)

biluthyrning i Fuengirola

Eftersom att jag blev så imponerad av smidigheten av detta så ville jag ta med det till Costa del Sol och så snart jag landade så lade jag upp 2st bilar för uthyrning i Fuengirola. En lyxigare Mercedes GLC och en Mercedes C220d kombi som går att boka direkt i appen till ett mycket lägre pris än hos majoriteten av biluthyrarna, utan konstiga extra kostnader eller krångel.

Om du är intresserad av att boka någon av bilarna för din semester och även bokar boende genom Costarentals så kan jag leverera bilen till dig utan kostnad till bostaden eller till Malaga Flygplats när du anländer.

Här är länken till min profil på GoMore där du hittar båda bilarna: https://gomore.se/profiles/3375329

padel

Succén med padeleventet!

Vilken dag det blev! I lördags så ägde den efterlängtade Padel- och Paella turneringen rum i Los Boliches. Det blev en dag fylld med padel, sol, mat och skratt – en riktig succé med andra ord. Blandade åldrar, nationaliteter och nivåer blev receptet för en oförglömlig dag som vi alla redan längtar till att få göra om. Själva turneringen var en så kallad “Americano”, de vill säga mixat kvinnor och män som fick spela sig igenom olika “heat” för att ta sig hela vägen till finalen. I pausen åt vi en smakrik paella, innan det var dags för de som tagit sig vidare till nästa heat för att spela. Vi fick 2 lyckliga vinnare, en man och en kvinna. Det lottades även ut priser till fler deltagare. Det var en väldigt trevlig dag och ett event som detta är perfekt för att mingla och träffa nya människor!

HomenetSpain är stolta sponsorer till detta event som har anordnats av Cooach och vi ser fram emot nästa års turnering redan nu. Om du är intresserad av att vara med så är det bara att hålla utkik efter detta nästa vår, då vi mest troligt kör en favorit i repris.

Som vi nämnt i tidigare bloggar så finns här enormt mycket sporter och aktiviteter att prova. Allt ifrån padel, tennis, squash, bergs- och flodvandring, cykling, dykning, surfing, skidåkning i Sierra Nevada, yoga på stranden, segling, hästridning, golf och så vidare. Det finns verkligen något för alla! De fina med Costa del Sol är ju att de flesta av dessa sporter går att utöva året runt, det har vi att tacka det underbara klimatet vi har här. Det är något man uppskattar enormt, oavsett om man är här på semester eller bor här permanent. Alla soliga dagar gör det så “enkelt” att vara här och man kan verkligen utnyttja dagen till fullo, tack vare den mängden soliga dagar som här är.

Har du varit i tankarna att investera i semesterbostad eller funderat på att flytta till Spanien? Kom då ner till Costa del Sol över sommarsemestern och kombinera visningar av bostäder, playan och kanske din favoritsport!

Vi på HomenetSpain finns här för dig och hjälper dig att uppfylla din dröm om bostad i Spanien. Hör av dig till oss så hjälper vi gärna dig!

Den spanska sjukvården

Hur fungerar den spanska sjukvården egentligen? Ja, det är många som funderar över bland annat det innan man tar steget och flyttar till Spanien. Faktum är att den spanska sjukvården är den tredje bästa i världen, efter Hongkong och Singapore. Har du oroat dig hur det ska blir när du flyttar till Spanien så kan du slappna av! Det finns flera sätt att gå till väga och det finns till och med privata svensktalande hälsomottagningar att välja mellan.

Kommer du till Spanien som Turist har du tillgång till fri spansk sjukvård om du har Europeiska sjukförsäkringskortet/EU kortet. Detta gäller om du blir akut sjuk eller vid en olycka. Vad som också kan vara bra att tänka på när du kommer till Spanien som turist är att ta en resesjukförsäkring via din hemförsäkring innan avresa. Med den kan du då vända dig till vilken privat läkare som helst.

Är du inskriven i landet och har Residencia så har du tillgång till gratis sjukvård och blir automatiskt ansluten till den spanska sociala sjukvården. La seguridad social. Här får du samma förmåner inom sjukvården som en spansk medborgare.

Det är även många som tecknar en privat sjukvårdsförsäkring, även om de har tillgång till gratis sjukvård. Detta beror på att med den privata sjukvården undviker du sjukvårdsköer och långa väntetider och får vård mycket snabbare. Det är också en bra lösning för den som ännu inte behärskar språket, som tidigare nämndes så finns det privata svensktalande läkare. Den privata sjukvården får du dock betala själv.

Skulle du bli akut sjukt eller att det inträffar en olycka gäller samma nödnummer som i Sverige, 112.

Något som dock inte ingår i den spanska sjukvården är tandvård. Den får patienten själv stå för, men är som det mesta annat i Spanien mycket billigare än i Sverige.

Kan man pruta på bostadsköp i Spanien?

Har du någon gång köpt en bostad i Sverige vet du kanske hur en budgivning brukar gå till. Den som ger högsta budet får köpa bostaden och det är ofta många budgivare och priset kan gå upp väldigt mycket från utgångspriset. Dock är det vanligtvis inte så det går till i Spanien.

bostadsköp i Spanien

Här är det istället privata visningar, det är alltså oftast bara en spekulant per visning. När någon sedan är intresserad av att lägga ett bud finns det därför normalt sett ingen “öppen budgivning”, utan budet förhandlas fram och tillbaka med just den budgivaren och säljaren genom oss mäklare. Spekulanten/budgivaren anger då ett bud, som till skillnad mot Sverige brukar vara ett lägre pris än utgångspriset. I Spanien hör det alltså till att man många gånger kan pruta ned utgångspriset.

bostadsköp i Spanien

Eftersom processen vanligtvis ser ut så här så förväntar sig köparen att det preliminära bostadspriset ska vara reducerat. Vi mäklare försöker självklart alltid att göra det vi kan för att hjälpa kunden att förhandla fram det bästa priset. Vad vi dock har märkt den senaste tiden, är att det har blivit allt mindre utrymme för förhandling av priset och att det i många fall inte finns någon prutmån överhuvudtaget. Vad är det som har gjort att detta har ändrats? Troligen grundar sig detta i att det varit en sådan otroligt hög efterfrågan på bostäder i hela landet det senaste halvåret. Priserna fortsätter att stiga, marknaden blir hetare och bostäder säljs i högre takt – till och med över nätet. Detta bidrar till att möjligheten till prutmån sänks och det blir vanligare att man får betala det pris som säljaren önskar, dvs utgångspriset. Men självklart ska man alltid försöka!

Spanska bostadsmarknaden

Högt tryck på spanska bostadsmarknaden

Det är ett enormt högt tryck på spanska bostadsmarknaden i Spanien just nu! Då mångas planer på att både resa och att flytta utomlands lades på is under pandemin. Nu när situationen är bättre har det lett till en hög efterfråga och alla som fick lägga sina drömmar åt sidan, tar upp dem igen för att äntligen kunna förverkliga dem. De som inte köpte då köper nu. Det har satt fart på den spanska bostadsmarknaden, som i snabb fart håller på att återhämta sig. Priserna fortsätter att stiga och det gör även antal köpen. Man ser också att många av köparna är svenskar, exempelvis så var det 952 st svenska köp i Spanien under perioden oktober-december 2021. En ökning på 16,4 % jämfört med det tidigare kvartalet. Den försäljningssiffran är den näst högsta sedan 2008, enligt en rapport från inskrivningsmyndigheten Registradores.

spanska bostadsmarknaden

Det blir allt vanligare och vanligare både bland pensionärer men också barnfamiljer och yngre att köpa bostad i Spanien. Förr om åren var det mesta dels pensionärer som köpte semesterbostäder för att smita från de långa kalla vintrarna för att spendera vintern i sol och värme istället. Idag är det många svenskar som även flyttar permanent. Med tanke på att det är många som arbetar hemifrån eller studerar på distans, så är det nu enklare än någonsin att flytta utomlands, då man kanske inte behöver byta arbete bara för man flyttar. Men hur gör man då om man har barn i skolålder? Inga problem, det finns 2 skolor på kusten. En i Fuengirola som erbjuder utbildning från förskoleålder till gymnasiet och en i Marbella där man går till och med årskurs 6.

Solkusten har sedan många år tillbaka varit ett attraktivt resmål, inte minst för oss skandinaver. Det märks väl att efterfrågan är hög då bra bostäder säljs extremt fort, ofta via telefon. Dessutom så valde den spanska staten att förlänga den så kallade överföringsskatten till 7%, som i vanliga fall ligger mellan 8-10%.

Har du också haft tankar på att prova något nytt och att flytta utomlands? Kontakta oss på HomenetSpain så hjälper vi Dig gärna till en trygg affär från början till slut!

Homenetspain

Rabatt på överföringsskatt

Nytt år och nya möjligheter med rabatt på överföringsskatt! Är det inte fantastiskt att kliva in i det nya året, med ny energi och nya idéer. Kanske har du redan satt upp mål för det kommande året och kanske är det äntligen dags att göra det där som du så länge drömt om?

Det är många som inte har kunnat resa som vanligt under pandemin och man kanske har spenderat den mesta av tiden hemma. Därför har många som länge haft tankar på att flytta eller köpa semesterbostad utomlands äntligen följt den drömmen och förverkligat den och då nyttjat rabatt på överföringsskatt.

Då det har funnits ännu mer längtan nu än någonsin efter sol och bad. Det märkes väl i höstas när priserna ökade på bostäder här nere på solkusten och efterfrågan blev hög. Samt att både yngre som äldre investerar i en bostad i solen för att hyra ut, använda som semesterbostad eller flytta ner permanent.

rabatt på överföringsskatt

Har du också drömt dig bort till varmare breddgrader? Men du hittade kanske inte något som passade dig förra året. Ingen fara! Du har fortfarande chansen att köpa din bostad här på Costa del Sol och endast betala 7% i rabatt på överföringsskatt. Vilket i vanliga fall brukar vara runt 8-10%, men som tills vidare är en “rabatt” nu under pandemin. Överföringsskatten betalar man när man köper en bostad och det är då 7% av köpeskillingen som tillkommer. Viktigt att också tänka på är att det tillkommer även 1% som går till advokat och 1% till notarie.

Nytt år nya möjligheter

Så har det äntligen blivit dags att ta steget och köpa bostad i Spanien så är det en bra tidpunkt att göra det nu. Vi på HomenetSpain hjälper dig gärna genom hela processen så att du får en trygg och bra affär. Tveka inte att höra av dig till oss för mer frågor, vi finns här för Dig!

resa med hund till spanien

Flyga med hund till Spanien

Vi är många hundägare som vill flyga med våran bästa vän till varma Spanien. Här kan vi vara ute under dygnets alla timmar utan att frysa tassarna av oss.

Att flyga med hund till Spanien kan verka läskigt, särskilt om du har en lite större hund som inte får vara med i kabinen. Jag har precis flugit till Sverige och Spanien med hund i bur och ska berätta hur det var för mig.

Denna informationen är från slutet på December 2021, jag börjar med att göra en lista på vad du behöver förbereda.

 • En bur, tillräckligt stor för att hunden ska kunna stå upprätt samt kunna vända sig om utan problem.
 • Rabies vaccin senast 21 dagar innan avresa. (källa: Jordbruksverket) Se till att ni får en stämpel i passet, våran veterinär lade inte stämpeln i följd med de andra vaccinationerna och det höll på att bli ett problem då tulltjänstemännen inte hittade stämpeln till en början.
 • Hunden bör vara avmaskad.
 • Se till att ha ett giltigt pass för hunden.
 • Hunden måste ha ett chip som även kontrolleras och jämförs med uppgifterna i passet.
 • Var ute i god tid till flygplatsen då hundburen måste checkas-in som specialbagage, passa på att ta en lång promenad innan avresa så att alla behov är utförda.

Om din hund lätt blir nervös så rekommenderar jag att du kontaktar din veterinär för lugnande medicin, vi har använt oss utan calmex för att lugna våran annars jätterädda hund, det har funkat bra men hon blir dåsig och påverkad i ungefär 24h.

Boka plats på flygplanet med hund. När jag bokade flygbiljetterna på Norwegian så fick jag i slutet på beställningen välja att lägga till djur i lastutrymmet, det fanns enbart fanns 2 platser att boka vid varje avgång så se till att boka i tid. Priset var 990kr enkel väg. Sedan vi incheckningen fick vi gå före i kön där vi först checkade-in vårat vanliga bagage för att sedan få gå till inlämningen av specialbagage. (här kan du läsa mer om Norwegians krav)

Upplevelsen var väldigt god både för oss ägare och hund. Jag kan rekommendera dig att flyga med hund till Spanien!

Hittat hundvänliga boenden här