Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Smakar vattnet bättre med en Brita-kanna?

Smakar vattnet bättre med en Brita-kanna?

Det har kanske inte undgått någon som bor eller semestrar i Spanien att vattnet kan smaka annorlunda än det vi har i Sverige, även fast det är helt okej att dricka hälsomässigt.

Vattnet smakar annorlunda i Spanien främst på grund av mängden kalk och andra mineraler men också på grund av mängden klor, man kan testa att koka vattnet och sedan låta det stå en lite stund och sedan röra om, då ser man hur avlagringarna flyter runt i behållaren. Det är också därför vattenkokare snabbt får avlagringar från kaklet och mineralerna, likaså varmvattenberedare som kan kalkas igen på ett par år (även termostaten och elementen kan kalka igen så pass mycket att de slutar värma vattnet.

brita-kanna

För att komma runt problemet så finns det en del möjligheter, dels så kan man fast installera en separat kran som under diskhon är kopplad till ett särskilt filter som rengör vattnet, Ecofilters är ett företag som gör sådant runt om i Spanien med gott rykte.

Man kan även köpa sig en Brita-Kanna som är mer eller mindre som en vanlig vattenkanna men du häller vattnet genom ett filter som filtrerar bort kalk och andra mineraler från vattnet och gör att det smakar bra igen. Värt att nämna är att man inte ska vattna sina växter hemma med filtrerat vatten eftersom salterna som rengör vattnet inte är bra för växter.

Just nu är det extrapris på en av de större modellerna som man smidigt kan ha i kylen och slipper fylla på lika ofta och som har en kran som man kan fylla på glaset med. Klicka på bilden nedan så kommer du direkt till Amazon och på ett par dagar få hem den.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *