Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Köpa en begagnad bil i Spanien

Om du tänker köpa en begagnad bil i Spanien, oavsett om du är privat eller i ett garage, kolla följande:

  •  Att det har ett aktuellt ITV-testcertifikat och kort, om tillämpligt;
  •  Att det inte har varit inblandat i en större olycka och drabbats av strukturella skador;
  • Att chassinumret överensstämmer med registreringsdokumentet (permiso de circulación), som ska vara i säljarens namn när en bil köps privat (kontrollera hans identitetskort eller pass);
  • Att den har en äkta servicehistorik som bekräftar de kilometer eller miles som visas på klockan;
  • Att servicekupongerna har fyllts i och stämplats och att service har utförts av en auktoriserad återförsäljare;
  • Att du får ett ”överlåtelse av äganderätt” (transferencia) från säljaren. Formuläret är tillgängligt från provinsens trafikavdelning;
  • Att en skriftlig garanti ställs, bilhandlare måste ge garanti på begagnade bilar upp till 12 månader

Om du funderar på att köpa en begagnad bil från en bilhandlare/garage, försök att förhandla om en rabatt, särskilt när du betalar kontant och inte byter in ett annat fordon. När du köper en bil från en återförsäljare kommer han att ordna överlåtelse av äganderätt, vanligtvis till en liten avgift men det kan också vara förhandlingsbart att de tar på sig den kostnaden. Alternativt kan du använda en egen Gestor för att hantera överföringen eller göra det själv på den lokala provinsiella trafikavdelningen (DGT)

Var extremt försiktig med att köpa en bil med utländska registreringsskyltar, eftersom det kan vara mycket dyrt att registrera den i Spanien. När du köper en begagnad bil i Spanien måste säljaren avregistrera den till provinsens trafikavdelning, varefter du får registrerings dokumentet (permiso de circulación), ITV-Besiktningsintyg och vägskatts kvitto samt kvitto för betalning av överföringsskatt. Du har 30 dagar på dig att registrera fordonet i ditt namn.

Det finns många sidor som är motsvarigheter till blocket i Sverige, bland annat Wallapop (där kan du enkelt se omdömen från tidigare köpare) Milanuncios, Facebook Marketplace, Coches.net för att nämna några av de mest pålitligaste hemsidorna.

Om du har bott i Spanien ett tag och vill finansiera ditt bilköp så kan Flexicars varmt rekommenderas, du kan hitta den bilen som du vill köpa på deras hemsida och därigenom bokstavligen klicka hem den, även om bilen finns i tex Barcelona eller Madrid och du befinner dig på en annan ort. De hjälper dig snabbt via tex whatsapp och när betalningen är klar så levererar de bilen till dig inom 48h.

Är du på gång att köpa en begagnad bil i Spanien men behöver en tillfällig bil tills att affären är gjord, så kan du enkelt hyra en bil genom Amovens/Gomore som fungerar ungefär som airbnb fast för bilar.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *