Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Att hyra ut din semesterbostad

Att hyra ut din semesterbostad kan vara väldigt lönsamt om du gör det på rätt sätt, vi har pratat med Frank Ulm på Costarentals som är en expert på korttidsuthyrning och har framgångsrikt arbetet med det under de senaste 5 åren och byggt upp en av kustens största uthyrningsföretag.

Det låter kanske självklart men för att verkligen få en framgångsrik uthyrning så måste bostaden väcka ett intresse hos den potentiella hyresgästen, det kan vara allt ifrån utsikten, terrassen/balkongen, inredningsdetaljer till egen pool eller jacuzzi. Detta eftersom det är i huvudsak bra bilder och en bra beskrivning som säljer, om du har något som dina grannar inte har så är den med största sannolikhet din bostad som blir bokad först och till ett potentiellt högre pris.

Misstaget många gör när de börjar hyra ut är att övervärdera sin bostad för att sedan inte få några bokningar alls eller väldigt få, oftast är det mäklare som har sagt ett högre pris än vad som stämmer överens med marknaden eller så är det en granne som ”minsann får xxxx€ per vecka”. Viktigt att tänka på är att en större del av året så är marknaden överflödad av semesterbostäder och då är det viktigt att ligga rätt i pris och fundera på sin strategi, vill ni själva nyttja lägenheten under vintern och vill ha veckor/weekends bokade? Vill ni hyra ut månadsvis? Det finns många vägar att gå och detta är något som ni tar med den uthyrningsbyrån som hjälper er.

Vad krävs för att få hyra ut min bostad?

  • Uthyrningslicens för alla uthyrningar kortare tid än 2 månader
  • A/C i alla rum med värme sept-maj och kyla maj-sept
  • Första hjälpen-kit
  • Hoja de reclamacion, ett klagomålsformulär som ligger synligt framme
  • Linnen och handdukar
  • Bestick och porslin minst 1 uppsättning per sängplats
  • Informationshäfte om området som innehåller lokala regler och viktiga telefonnummer
  • En kontaktperson som är tillgänglig vid stickkontroller
  • Internet

En uthyrningslicens är idag enkel att få och man får direkt ett tillfälligt nummer som man kan börja marknadsföra med innan den slutgiltiga licensen kommer ett par veckor/månader senare (detta gäller Malaga-trakten/Andalucien)

För att ta reda på mer om hur vi kan hjälpa just dig med att hyra ut din bostad i Malaga-området så klicka här eller maila Frank på frank@costaservice.se

För att se vad vi har att erbjuda för semesterbostäder så kan du klicka här

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *